Glamping "Oaza miru"

Glamping apartma Oaza miru se nahaja pod Grintovcem v dolini Kokre, na planini 1100 m nad morjem. Lokacija je oddaljena 4 km iz doline, od glavne ceste Preddvor – Jezersko, dostopna z avtom po dobri gozdni cesti, popolnoma na samem. Če želite stran od vsakodnevnega vrveža, potem je to pravi kraj "za odklop". Planina je del gorske ekološke kmetije, lesene hišice so oskrbovane s solarno električno energijo 220V, solarnim ogrevanjem vode, lastnim izvirom zdravilne pitne vode in ekološkimi sanitarijami. Imeli boste veliko priložnosti za doživetja narave in stik z domačimi živalmi. Najem glamping apartmaja je možen od maja do oktobra, v času ko traja pašna sezona. V sklop apartmaja spada hišica z zakonsko in enojno posteljo, druga hišica ima dve enojni postelji, ki se lahko preuredita v zakonsko posteljo, v tretji hišici pa je ekološko stranišče, tuš, manjša kuhinja z jedilno mizo in dvema pomožnima ležiščema na podstrešju, še posebno atraktivnima za otroke. Priporočamo najem za najmanj 3 dni, 2-7 članskim družinam, naenkrat sprejemamo samo eno družino, torej boste na lokaciji sami.

Aktivnosti

Sprostitev v neokrnjeni naravi Oaza miru je obkrožena z gozdovi, v katerih lahko pogledate za gobami ali pa se samo sprehodite po samotnih lovskih stezah. V dolini Kokre ni industrije in ne intenzivnega kmetijstva, zrak in vode so prvobitne in kristalno čiste, zadihali boste s polnimi pljuči in pili naravno vodo. V teh gozdovih boste naleteli na jelenjad, srnjad, nekoliko više pa na gamse. Upravljalec lovišča je Lovišče s posebnim namenom Kozorog Kamnik, kjer lahko zaprosite za lovsko dovolilnico, v Ribiški družini Kranj pa za ribiško karto v reki Kokri in bližnjih rekah.   Planinarjenje V bližini je izhodišče za Kamniško Savinjske Alpe iz kranjske strani. Povzpnete se lahko le do Cojzove koče na Kokrškem sedlu (1793 m), kjer lahko tudi prenočite, od tu pa na najvišji vrh Grintavec (2558 m). Za nekoliko bolj izkušene planince je mogoč nekoliko zahtevnejši vzpon na Kočno (2540 m) ali nekoliko bolj oddaljeno Skuto (2532 m). Vse omenjene točke so del slovenske planinske transverzale. Zanimiva je krožna pot preko Kalškega grebena (2224 m) na Krvavec (1853 m), na drugi strani doline Kokre pa je z več strani mogoč vzpon na Storžič (2132 m).   Kolesarjenje S kolesom se lahko preizkusite na gozdni cesti z večjimi vzponi, ali se popeljete po dolini Kokre do Preddvora ali Jezerskega, od tu pa na Jezerski vrh (državna meja) se spustite na avstrijsko stran, povzpnete na Pavličevo sedlo in preko njega spustite v Logarsko dolino.   Osvežitev ob vodi Za bolj pogumne je primerna čista reka Kokra, v bližnjem Preddvoru pa je jezero Črnava, ki se v poletnih mesecih ogreje na prijetno temperaturo za plavanje in osvežitev, po jezeru pa se lahko tudi popeljete s čolnom.   Izleti Bližnje Jezersko (12 km) in Preddvor (9 km) sta znani turistični destinaciji, izhodišči za planinske ture in krajše sprehode, kjer boste našli znane gostilne z domačo hrano. Tudi Kranj (19 km) in Ljubljana (40 km) nista za izlet z avtom predaleč, lahko pa se podaste proti zgornji Gorenjski in obiščete Bled in Bohinj.

Macesen

V hišici je kuhinja s štedilnikom, hladilnikom in jedilno mizo. Na podstrešju sta še dve ležišči.

Breza

V hišici sta zakonska in enojna postelja, pred hišico pa je lesena terasa, kjer se lahko odpočijete na ležalnikih.

Smreka

Hičica ima dve ležišči, ki se lahko združita v zakonsko posteljo. Hišica ima tudi gank, kjer se lahko odpočijete na svežem zraku.

Za dobro počutje v našem glamping bosta poskrbela Stane in Marija Bergant, ki ju lahko izkoristite za nasvete o izletih v okolico, večerne pogovore o življenju v hribih, dogovorite pa se lahko tudi za kakšno okusno domačo večerjo.

Pozimi naš Glamping počiva....